OZONELIXIR İLE VİRÜSLERE SON

OZONELIXIR İLE VİRÜSLERE SON

Virüsler son derece küçük boyutlarıyla parazitik bir biyolojik yapı grubu oluşturmaktadırlar.

Virüslerin, bakteri filtreleri ile tutulmaları mümkün olmadığı gibi santrifüjle çökeltilmeleri de mümkün olmamaktadır.

Örneğin; en küçük bakteri grubundan biri olan Thiobacillus thermophilus (spores) 0.5x0.9 mikron (1 mikron: 0.001mm) boyutunda iken virüslerin boyutları 0.008-0.12 mikrona kadar inebilmektedir.

Virüs hastalıklarının yayılmasında, havanın virüslerle kirlenmesinin büyük payı olduğu kesindir. Ozonlama ile virüs uzaklaştırma veya etkisiz hale getirme mümkündür.

Virüsün bulaştığı kişi açık ortamda hapşırma yolu ile mikrop taşıyan parçacıkları etrafa saçabilir. Burada dikkat edilecek detay ise parçacıkların bir insan boyu mesafesinde havada asılı kalacağıdır.

Potansiyel enfekte alan ve enfekte olmuş alan dezenfeksiyonu için Ozon Jeneratörü ile saha güvenliği sağlanabilir.

Coronavirüs ailesi mikroorganizmaların ozon karşısındaki dayananım süresi literatürlerde 0,3 sn. mertebesinde verilmektedir. Kaynak: Makine Mühendisleri Odası)

Ortamda 0,03-0,05 ppm konstrasyon periyodik uygulamada çok hızlı sonuçlar vermektedir. Ozon ile uygulama genel ortamlardaki temizliği sağlamaktadır.

Ozon antimikrobiyal olarak bakteri, mantar ve virüslere karşı etkilidir. Bu etki sitoplazmik membrana zarar vererek organel fonksiyonlarının ve protein sentezinin bozulmasına yol açabilmektedir. 

Bu etki mikrobiyal hücrelere karşı selektif olup, insandaki hücrelere zarar vermemektedir. Antibiyotiklere dirençli bakteri türlerini öldürebilmektedir.

Ozon hücresel ve humoral bağışıklık sistemi üzerinde güçlü bir etkiye sahiptir. Savunma hücrelerinin proliferasyonuna, immünglobulin sentezine ve ayrıca makrofajların fagositoz fonksiyonuna katkı sağlamaktadır. 

Prostoglandin, lökotrien ve interlökinlerin sentezini arttırarak enflamasyonu azaltıp yara iyileşmesini hızlandırmaktadır.

Bunun sonucunda sitokinler üretilerek diğer immün sistem hücreleri aktif hale gelmektedir. Buna bağlı olarak immün sistem yetmezliği olan hastalarda ozon tedavisinin uygulanabileceği öne sürülmektedir.

Ozon dolaşımdaki oksijenin taşınmasına yardımcı olmaktadır. Süperoksit dismutaz, katalaz, dehidrogenaz, glutatyon peroksidaz enzimleri düşük dozdaki ozonla aktive olmaktadır. Bu enzimler organizmayı serbest oksijen radikallerinden korumaktadır.

Hücredeki ribozom ve mitokondri miktarını arttırarak protein sentezini arttırmaktadır. NO (azot oksit) gibi vazodilatatörlerin miktarını arttırarak vazodilatasyona ve ayrıca anjiyogeneziste artışa yol açmaktadır.

Ozon tedavisinin hedefleri; patojenlerin elimine edilmesi, oksijen metabolizmasının restorasyonu, immün sistemin aktivasyonu olarak belirtilmiştir.

 

Site İçeriği İzinsiz Kopyalanamaz © Haktan Teknoloji Dış Ticaret A.Ş. Adına Tüm Hakkı Saklıdır.